✍🗣 Jumerit Rahayat Leutik

oleh -165 views

Caption :. Ilustrasi

=============CATATAN PINGGIR REDAKSI transmetro.id === (10/5) edisi : Minggu

Laporan Khusus: TARMAN GOJIN
(wartawan transmetro Banten)

Catatan Pinggir Redaksi transmetro, cumeluk kasakabeh pangagung nagara khususna anu aya di sabudeureun Kabupaten Pandeglang Banten.

Sabab kieu, hiji kawajiban kalayan wajib pikeun nagara ngamumule rahayat leutik tur teu mampu. Nagara kudu pangheulana mikanyaah, sabab rek kasaha deui pamenta lamun lain ka nagara.

Ais pangampih dimana wae kudu pok pek, tanginas, hampang birit kana kasusah rahayat. Tempo kumaha kaayaan anu sabenerna, bisi jeung basa aya rahayat susah dahar, cicing di tempat anu teu layak lantaran teu walakaya.

Contona, di Kampung Tongkol Desa Idaman Rt 14/04 Pandeglang Jatisah jeung Enjen hirup susah ragap teu aya, padumukan teu pantes ngahiji jeung anak incu.

CPR transmetro, cumeluk kadituna ngagedor, nitipkeun pang rasa kasusah pikeun Jatisah jeung Enjen anu nepi ka kiwari can nampa kanyaah nagara.

Anu jadi patarosan, kamana program PKH, BLT atawa Bansos Pamarentah nepi kaliwat Jatisah jeung Enjen ? Ulah nepi aya basa bantuan teh salah kanu samestina.

Hampang birit pikeun kahadean leuwih hade tibatan henteu.
Pek lenyepan.***

Cag,.. lanan.

Red, Yudhiestira Nugraha

block ID 8589 : transmetro.id

Tentang Penulis: transmetro.id

Jendela Informasi Indonesia

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *